Wij zijn gesloten

Werkwijze: ons juridisch spreekuur


De Leidse Rechtswinkel werkt met een juridisch spreekuur. Hier kunt u uw vraagstuk persoonlijk voorleggen aan een van onze adviseurs. Op deze manier kunnen we efficient en duidelijk met u communiceren. Wij geven aanvullende informatie waar nodig, adviseren u zo goed mogelijk of verwijzen wij u door naar een andere instantie.

Coronamaatregelen 2021

Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het gebouw. Ook vragen we u met maximaal 2 personen naar uw afspraak te komen. Vermeld u alstublieft uw telefoonnummer bij het maken van een afspraak. Op deze manier kunnen onze medewerkers u telefonisch bereiken bij onduidelijkheden in uw e-mail of het probleem zelfs helemaal telefonisch afhandelen. Zie voor de laatste updates rondom de coronamaatregelen onze hoofdpagina.

Disclaimer

Door een afspraak te maken met ons, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van de Leidse Rechtswinkel.

Hoe kom ik op jullie juridisch spreekuur?

Het juridisch spreekuur van de Leidse Rechtswinkel werkt op afspraak. Wij adviseren in principe niet per e-mail of telefoon. Om een afspraak te plannen kunt u ons bellen of langsgaan bij onze receptie. Een van onze receptionisten plant dan een afspraak voor u in.

Onze receptie is van maandag tot en met donderdag geopend voor het maken van afspraken. Van maandag tot en met donderdag kunt u tussen 10:00 en 13:00 uur op kantoor bij de receptie een afspraak maken, ook kan dit telefonisch. Telefonisch is de receptie tot 16:00 uur geopend. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de receptie ook ‘s avonds geopend van 18:30 tot 20:30 uur. Het is dan mogelijk om zowel op kantoor als telefonisch een afspraak te maken.

Tijden van ons spreekuur

Elk van onze afdelingen heeft aparte spreekuren. Om op spreekuur te komen dient u (telefonisch) een afspraak te maken. Hieronder vindt u de tijden van de spreekuren per afdeling.

 

Arbeidsrecht: woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Belastingrecht: dinsdag van 18.30 uur tot 20.30 uur en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Consumentenrecht: dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Immigratierecht: woensdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Personen- & familierecht: woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Strafrecht & burgerlijk procesrecht: dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Wonen & Overheid: woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.30 uur.

Onze adviseurs

De Leidse Rechtswinkel maakt gebruik van de expertise van de Leidse rechtenstudenten. Deze studenten zijn allemaal in een gevorderd stadium van hun studie, waardoor ons advies gespecialiseerd en onderbouwd is. Onze gedreven vrijwilligers voorzien u van uitstekend advies op verschillende juridische afdelingen.

Meenemen naar het spreekuur

Om uw afspraak zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om de juiste zaken mee te nemen.
Denk aan:

  • alle relevante documenten over uw vraag, zoals emails, contracten, brieven of foto’s;
  • alle informatie die u zelf heeft uitgezocht;
  • uw legitimatiebewijs;
  • eventueel een partner of iemand die uw vraag kent;

Na het spreekuur

Meestal kunnen onze adviseurs u tijdens de afspraak een volledig antwoord geven, maar soms moeten zij achteraf nog wat zaken uitzoeken. Het is mogelijk dat u na het spreekuur nog aanvullende informatie of advies krijgt. Verneemt u niets? Neem dan even telefonisch contact op.

Nog een vraag over iets anders?

Heeft u nog een vraag? Bijvoorbeeld over een ander onderwerp of andere tijdsperiode? Dan vragen wij u een nieuwe afspraak op het juridisch spreekuur te maken. Zo kunnen wij ons tijdens iedere afspraak volledig richten op uw vraagstuk, zonder bijzaken.

Heeft een vraag over een juridische kwestie?

Maak dan een telefonische afspraak op 071 514 15 16,
of kijk of uw vraag hier al bij staat.