Wij zijn gesloten

Belastingrecht in Leiden


Het belastingrecht omvat alle vraagstukken die te maken hebben met het heffen van belastingen. Dit recht gaat over lokale belastingen (zoals waterschapsbelasting) of nationale belastingen (o.a. inkomstenbelasting). Deze belastingen zijn vastgelegd in verschillende belastingwetten. Hierin staan ook de voorwaarden voor het vorderen van belasting, aansprakelijkheid en de betalingstermijnen. Onze juristen helpen u graag met vraagstukken over belastingen. Lees de onderstaande gevallen om te zien of uw vraag er ook bij staat.

“Ik wil weten of mijn nieuwe contract in orde is.”

U gaat voor de eerste keer uw belastingaangifte doen? Of heeft u 3 werkgevers in 1 jaar gehad? Het invullen van een belastingaangifte is niet eenvoudig, maar wij adviseren er graag bij! ”

“Heb ik wel of geen recht op bepaalde toeslagen?”

Er bestaan verschillende toeslagen, voor bijvoorbeeld de huur, zorgkosten en kinderopvang. Om in aanmerking te komen voor deze toeslagen gelden speciale voorwaarden. Weet u niet of u er recht op heeft? Samen kunnen we uw toeslagen berekenen en aanvragen.

“Ik ben het niet eens met de beslissing, hoe maak ik bezwaar?”

Bezwaar tegen een beslissing aantekenen is bij vele instanties mogelijk. Een bezwaarschrift opstellen gaat volgens een bepaald format. De adviseurs van de Leidse rechtswinkel laten u graag zien hoe dit in z’n werk gaat.

Let op:

Het is voor de Leidse Rechtswinkel niet mogelijk om te adviseren bij:

  • inkomstenbelasting voor ondernemers, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.
  • successierecht
  • beroepschrift tegen een aanslag (gang naar de rechtbank)
  • Bij ingewikkelde inkomsten- en vermogensbestanddelen, zoals lijfrente, beleggingsportefeuilles en inkomen of vermogen in het buitenland.

Is dit toepasbaar op uw situatie?

Herkent u zich in de bovenstaande gevallen? Of heeft u een andere vraag over belastingen? Maak dan telefonisch een afspraak! Dan kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.