Wij zijn gesloten

Strafrecht & burgerlijk procesrecht


Het strafrecht gaat hoofdzakelijk over misdrijven en overtredingen. Zodra u in aanraking komt met politie of justitie, valt dit onder het strafrecht. Heeft u een probleem met een andere burger, dan valt dit onder burgerlijk procesrecht. In beide gevallen kunt in aanraking zijn gekomen met een deurwaarder en/of advocaat. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Lees hieronder welke situaties vaak voorkomen.

“Hoe doe ik aangifte bij de politie?”

Is uw telefoon gestolen of bent u getuige geweest van een inbraak? Aangifte doen bij de politie is uw eerste stap. Wilt u online aangifte doen of liever op het bureau? Het kan lastig zijn om goed te verwoorden wat er is gebeurd. Samen bedenken we wat voor u het prettigste is! ”

“Ik wil bezwaar maken tegen een boete.”

U heeft een verkeersboete ontvangen maar bent het niet eens met de beslissing. Om bezwaar aan te tekenen is bewijsmateriaal nodig! Kunt u aantonen dat het niet uw auto was of dat u zich niet op die weg bevond? De Leidse rechtswinkel kan u adviseren over de procedure van een bezwaar. ”

“Hoe kan ik een procedure beginnen tegen mijn buurman?”

Uw buurman heeft met zijn nieuwe schutting flink wat centimeters van uw tuin afgesnoept. Echter, de tuingrenzen zijn vastgelegd in het (gemeentelijk) kadaster. Onzeker over hoe u hiermee uw recht kunt halen? Of wilt u meer weten over een proces aanspannen? Onze adviseur helpt u om tot een oplossing te komen.

Herkent u uw eigen situatie?

Staat uw situatie hier omschreven? Of heeft u een andere vraag over het strafrecht of burgerlijk procesrecht? Maak dan telefonisch een afspraak! Zo kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.