071 5 14 15 16
Wij zijn gesloten

Personen- & familierecht


Personen- & familierecht richt zich op zaken rondom persoonsgegevens, het huwelijk, echtscheiding, erfenissen, geboortes en meer. Denk aan het veranderen van een achternaam tot alles rondom leerplicht en adoptie. Dit veld valt ook onder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Bent u op zoek naar passend en persoonlijk advies? Lees op deze pagina bij welke vragen wij regelmatig assisteren.

“Ik ga scheiden, moet ik nu alimentatie betalen?”

Een scheiding zorgt altijd voor een moeilijke periode, zeker als u kinderen heeft. Een belangrijk punt zijn de afspraken die u samen (heeft ge)maakt, zoals het verdelen van goederen, verblijf in het huis en een ouderschapsplan. Maakt u zich hier zorgen over? Dan kan de Leidse rechtswinkel concrete adviezen geven over uw situatie. ”

“Mijn moeder is overleden, moet ik belasting betalen over haar erfenis?”

Bij erfenissen speelt de zogenaamde boedelverdeling een grote rol. Er zijn allerlei regels voor het erven van geld of bezittingen. Hierbij moet er vaak ook belasting worden afgedragen. De hoogte daarvan hangt af van de relatie met de overledene en de hoogte van de waarde. Voor een precieze berekening van de belasting maken we graag een afspraak. ”

“Kan ik beter kiezen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap?”

Tussen het huwelijk en geregistreerd partnerschap zitten kleine, maar belangrijke verschillen. Zijn er bijvoorbeeld kinderen in het spel of wilt u naar het buitenland emigreren? Dan is het goed om de verschillen onder de loep te nemen. Onze adviseurs kunnen u precies uitleggen wat beter bij uw situatie past. ”

Staat uw situatie hier beschreven?

Staat uw situatie hier omschreven? Of heeft u een andere vraag over het personen- & familierecht? Maak dan telefonisch een afspraak! Zo kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.