Wij zijn gesloten

Migratierecht


Immigratierecht betreft alle wetgeving over niet-Nederlanders die zich in Nederland (gaan) vestigen. Voor bepaalde nationaliteiten is er een verblijfsvergunning nodig, voor andere niet. Hoe lang wilt u precies blijven? En het doel van het verblijf speelt ook een rol. Immigreert iemand voor werk, studie, familie of een medische situatie? Zoekt u advies voor iemand of uzelf? Lees hieronder in welke situaties wij advies kunnen bieden!

“Hoe krijg ik een visum voor verblijf in Nederland?”

U komt in Nederland werken, studeren of wonen voor langere periode? Dan heeft u mogelijk een visum nodig. Hiervoor gelden verschillende regels, onder andere gebaseerd op uw nationaliteit, doel én lengte van het verblijf. De Leidse Rechtswinkel kan u alle benodigde informatie geven voor het aanvragen van de documenten.

“Ik wil de Nederlandse nationaliteit aannemen.”

Nederlanderschap of naturalisatie is een ingewikkeld proces. Of u in aanmerking komt voor de Nederlandse nationaliteit hangt af van uw situatie en bepaalde voorwaarden. Samen kunnen we kijken wat u nodig heeft om Nederlander te worden!”

“Mijn familie woont ergens anders en ik wil gezinshereniging aanvragen.”

Uw familie naar Nederland verhuizen is geen eenvoudige taak. Het is belangrijk om goed voorbereid een aanvraag in te dienen. Dit betekent een duidelijke relatie aantonen, financieel voorbereid zijn en genoeg woonruimte hebben! Onze adviseurs helpen u graag met deze lastige procedure. ”

Lijkt dit over u te gaan?

Staat uw situatie hier omschreven? Of heeft u een andere vraag over immigratierecht? Maak dan telefonisch een afspraak! Dan kunnen wij u op ons spreekuur adviseren. .