Wij zijn gesloten

Wonen & overheid


Rechten op het gebied van wonen en (lokale) overheid zijn uitgebreid. Zo omvat dit de plichten en rechten van een huurder, maar ook de regels bij een verbouwing. Waar is een vergunning voor nodig, waar staan de gegevens van uw erfafscheiding? Om u hierover te informeren kunt u terecht bij de Leidse Rechtswinkel. Lees in onderstaande gevallen of uw vraag hier bij staat.

“Mijn huur is opeens verhoogd, wat nu?”

Huurverhogingen zijn toegestaan, zowel in de vrije sector als in de sociale huur. Echter, hier zijn strenge regels voor, om de rechten van de huurder te beschermen. Woont u in een sociale huurwoning of vrije sector? Heeft de huurder 6 maanden geleden de huur ook al verhoogd? Voor alle regelgeving en advies maakt u een afspraak bij de Leidse Rechtswinkel.

“Ik wil bezwaar maken tegen een boete.”

Verbouwingen aan uw woning moeten regelmatig met een vergunning. Zo’n vergunning wordt door uw gemeente verstrekt. Bij een dakkapel gelden er afspraken over de afmetingen, plaatsing en het soort woning. Komt u er niet uit? Neem contact op met onze adviseur voor een duidelijk advies.

“Ik heb problemen met mijn buren over de plaatsing van de schutting.”

Een nieuwe schutting: meer privacy maar ook soms lastige gesprekken over erfafscheidingen. Staat de nieuwe schutting op uw grond of op de exacte erfafscheiding? En wie moet er wanneer voor betalen? Met al deze kwesties kunt u bij de specialist van de Leidse rechtswinkel terecht!

Staat uw situatie hier beschreven?

Herkent u uw eigen verhaal in het bovenstaande? Of heeft u een andere vraag over wonen- of overheidskwesties? Maak dan telefonisch een afspraak! Zo kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.