Wij zijn gesloten

Consumentenrecht


Consumentenrecht is bedoeld als bescherming van de consument. Heeft u iets aangeschaft bij een bedrijf? Dan valt uw aanschaf onder het consumentenrecht. Hierin is o.a. vastgelegd wat voor betalingstermijnen er gelden, wat u kunt doen als u zich bedenkt en wat de garantieperiode is. Koopt u van een particuliere verkoper (zoals op Marktplaats), dan gelden er andere regels. Bekijk onze voorbeelden om te zien hoe de Leidse Rechtswinkel u kan helpen!

“Ik krijg veel te hoge rekeningen van mijn energiebedrijf.”

U ontvangt te hoge rekeningen, maar kunt de oorzaak ervan niet ontdekken? En uw energieleverancier geeft niet thuis? Wij geven u graag advies over de plichten van uw leverancier, zodat u duidelijke afspraken kunt maken.

“Hoe annuleer ik een aan de deur getekend contract?”

Heeft u aan de deur een contract getekend, maar ontdekte u later verborgen kosten? Of bent u van gedachten veranderd? De Leidse rechtswinkel assisteert bij het opzeggen van zo’n contract. Dit geldt ook voor telefonisch afgesloten contracten!

“Mijn laptop is kapot, maar de winkel wil niets doen.”

Op een computer (of ander technisch product) zit een bepaalde garantieperiode. Dit dwingt het bedrijf een goed product te leveren en beschermt de consument. Loopt dit anders dan verwacht? Schakel de Leidse rechtswinkel in voor concreet advies.

Staat uw situatie hier beschreven?

Herkent u zich in de bovenstaande gevallen? Of heeft een andere vraagstuk over consumentenrecht? Maak dan telefonisch een afspraak! Dan kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.