Wij zijn gesloten

Arbeidsrecht in Leiden


Arbeidsrecht houdt zich bezig met vragen die werknemers tijdens hun werk tegen kunnen komen. In de meeste gevallen heeft een werknemer een contractuele relatie met een werkgever. Daar horen voor beide partijen rechten en plichten bij. De meeste zaken omtrent arbeidsrecht hebben te maken met deze rechten, met name met het contract. De Leidse Rechtswinkel helpt graag met alle vragen over het starten of opzeggen van zo’n contract.Wij helpen alleen werknemers; niet werkgevers. Lees de onderstaande gevallen om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!

“Ik wil weten of mijn nieuwe contract in orde is.”

U heeft een nieuw contract ontvangen, maar wilt weten of er geen addertjes onder het gras zitten. Zijn het aantal vakantiedagen correct, zitten er geen vreemde constructies met ziekteverlof in? Onze adviseurs lezen graag met u mee.

“Ik ben op staande voet ontslagen, wat nu?”

Uw werkgever heeft het contract met directe ingang beëindigd. Hier zitten een aantal voorwaarden aan vast. Heeft uw werkgever zich daaraan gehouden? En wat zijn de gevolgen voor uw situatie, zoals een aanvraag voor WW? Bij de Leidse Rechtswinkel zetten we alles op een rijtje.

“Wat moet ik doen om ouderschapsverlof te krijgen?”

Er is een baby op komst en dat heeft gevolgen voor uw werksituatie. Er is wettelijk vastgelegd hoeveel verlof beide partners kunnen opnemen. Waar heeft u recht op? En wanneer kan het verlof starten? Onze specialist arbeidsrecht te Leiden legt het u haarfijn uit.

Staat uw situatie hier beschreven?

Herkent u zich in bovenstaande gevallen? Of heeft u een andere vraag omtrent uw werk? Maak dan telefonisch een afspraak. Dan kunnen wij u op ons spreekuur adviseren.